Президент провів зустріч з представниками фракцій коаліції у Верховній Раді

Президент провів зустріч з представниками фракцій коаліції у Верховній Раді

Рішенням РНБО було запропоновано внести зміни в законодавство щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в населених пунктах Донецької та Луганської областей. «Це дозволить сьогодні вирішити питання відсутності влади на звільнених територіях, коли фактично втекли всі обрані депутати місцевих рад, які займали сепаратистські позиції, скоювали злочини, переховуються від правосуддя та думають, що таким чином будуть протидіяти українській владі для відновлення ефективності дій», — зазначив Глава держави.

«Тому пропонується режим, коли до місцевих виборів працюватимуть військово-цивільні адміністрації в районах та містах, яким перейдуть всі повноваження місцевого самоврядування до обрання повноправних представницьких органів, які будуть діяти після виборів», — повідомив Петро Порошенко. За його словами, призначатися можуть не лише військові, але і цивільні люди, які мають господарчий досвід і можуть відповідати за вирішення безпекових та гуманітарних проблем людей, які живуть на звільнених територіях.

Петро Порошенко наголосив, що в багатьох містах, які сильно постраждали від постійних обстрілів, гуманітарна ситуація дуже складна.

У східних та південних областях, зокрема в Харківський, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Донецькій та Луганській областях, має бути посилена охорона важливих об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який також був присутнім на зустрічі, повідомив про рішення Кабінету Міністрів за результатами засідання РНБО і на виконання доручень Президента ввести режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей. Також рішенням Уряду по всій іншій території країни підвищено режими реагування на надзвичайні ситуації до категорії «режимів повної готовності».

Прем’єр-міністр повідомив, що сьогодні розпочато інвентарізацію всіх об’єктів цивільного захисту населення. За даними попередньої перевірки, яка проводилась протягом останніх двох місяців, половина об’єктів не готові до прийняття людей. Одну з причин – брак фінансування – частково планується вирішити за рахунок резервного фонду Уряду. «Головна причина полягає в тому, що цим просто ніхто не займався протягом останніх двадцяти років», – сказав Прем’єр-міністр.

На зустрічі також були присутні Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Секретар РНБО Олександр Турчинов, лідери фракцій – партії «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко, партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, Радикальної партії Олег Ляшко, партії «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк, а також перший заступник голови партії «Народний Фронт» Андрій Тетерук.

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>