Нові колони російських віськ та установка «Панцр» під Маріуполем. Ситуація в зоні АТО — 10 листопада

Нові колони російських віськ та установка «Панцр» під Маріуполем. Ситуація в зоні АТО — 10 листопада

8 листопада зафіксовано пересування з РФ у напрямку м. Сніжне Донецької області двох колон техніки з близько 50 тентованих КамАЗів, майже кожна з них буксирувала артилерійську установку.

Представники моніторингової місії ОБСЄ знову зафіксували наявність колон військової техніки на територіях, підконтрольних терористам. Вчора спостерігачі зафіксували конвой з 17-ти вантажівок ЗІЛ біля м.Свердлове, що на 15 км східніше Донецька. 5 вантажівок транспортували системи залпового вогню «Град».

Ще один конвой вантажівок КамАЗ спостерігачі зафіксували біля м.Зугрес. 12 з них транспортували 122-міліметрові гаубиці. Ця інформація міститься в офіційному звіті ОБСЄ.

Одну з таких колон – з танками та самохідними артилерійськими установками було зафіксовано неподалік Донецька.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KUZfUp_PElM

 

За оперативними даними, з Російської Федерації до м. Донецьк завезено нові автомати АК-74 з лазерними прицілами. Також є інформація про надходження  найближчим часом сучасних снайперських гвинтівок.

Протягом доби найактивніші обстріли та напади на позиції сил АТО відбувалися на Дебальцевському напрямку . Так, біля смт Ольховатка з «Граду» бойовики обстріляли базовий табір ЗСУ. Також з «Градів» та мінометів бойовики тричі обстрілювали наші позиції біля с.Нікішине, чотири рази – у районі с.Новоорлівка, тричі – біля с.Чорнухине, та сім разів – біля с.Міус. З танків та артилерії бойовики обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Рідкодуб, Малоорлівка, Орлово-Іванівка, Кам’янка, Дебальцеве.

На Донецькому напрямку бойовики з артилерії та стрілецької зброї двічі обстріляли позиції українських військових на території аеропорту. З мінометів та гранатометів терористи обстріляли позиції біля н.п. Авдіївка, Піски, Красногорівка, Майорське, Славне. На цьому ж напрямку з танків, гранатометів, мінометів, стрілецької і снайперської зброї терористи обстріляли блокпост біля с.Ленінськ. Позиції поблизу с.Новокалинове були обстріляні з «Градів». Наші військові відбили атаки ворога та знищили його розвідані вогневі точки.

На Первомайському напрямку з реактивних установок «Град» та мінометів бойовики обстріляли позиції сил АТО поблизу м.Золоте. с.Нижнє та с.Трьохізбенка. Нацгвардійці відбили атаку на блокпост біля с.Кримське.

У цьому районі біля перехрестя автодоріг Фрунзе–Олександрівське–Слов’яносербськ Луганської області також виявлено велике скупчення техніки та живої сили противника. Сили АТО фіксують переміщення колони та діятимуть адекватно.

На Луганському напрямку з реактивних установок «Град» та мінометів бойовики обстріляли наші позиції біля с.Кряківка, з мінометів позиції біля смт Станиця Луганська та зі снайперської зброї ротний опорний пункт на території ТЕС м.Щастя.

На Маріупольському напрямку учора прикордонники зафіксували безпілотник. Поблизу сіл Орловське та Гранітне бойовики з мінометів обстріляли ротні опорні пункти сил АТО. На відстані 500 метрів від блокпосту бойовиків, розташованого при виїзді з м. Новоазовськ, в напрямку м. Маріуполь виявлено позицію ЗРК «Панцир» російського виробництва. Наголошуємо, що такі комплекси не перебувають на озброєнні ЗС України.

За минулу добу загинуло 2 українських військових, 5 – поранено.

Учора на трасі сполученням Донецьк-Артемівськ прикордонний наряд під час перевірки документів пасажирів рейсового автобусу затримав водія – громадянина України. За наявною інформацією, затриманий є одним з ватажків терористичної організації ЛНР. Вказаного громадянина передано до МВС.

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>