Ситуація в зоні АТО — 11 листопада

Ситуація в зоні АТО — 11 листопада

З цією ж метою у підконтрольних бойовикам містах Торезі, Сніжному, Макіївці, Шахтарську Донецької області оголошено повну мобілізацію місцевого населення.

Інформація про пересування та розташування ворожих підрозділів фіксується та аналізується штабом АТО. Українські військові готові до адекватної відповіді на ймовірні загрози на ключових напрямах оборони.

Протягом минулої доби активність бойовиків концентрувалася на Донецькому, Дебальцевському та Луганському напрямках.

Так, на Донецькому напрямку поблизу с.Березове терористи із застосуванням мінометів та гранатометів атакували взводний опорний пункт. Напад відбито. Під час зіткнення ворог втратив 10 бійців, після чого по відступаючій колоні українські артилеристи відкрили вогонь, тому втрат у терористів ще більше. На жаль, внаслідок цього бою загинуло 3 українських військових та ще 3 отримали поранення.

Позиції українських військових на території донецького аеропорту бойовики тричі обстріляли з артилерії та стрілецької зброї. З мінометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Ленінське, Майорське та позиції біля станції «Хімік» у м.Авдіївка.

В районі Дебальцеве бойовики з мінометів та гранатометів обстріляли три опорні пункти сил АТО та позиції біля с.Кам’янка. Під смт Чорнухине наші позиції були обстріляні з установок «Град» та мінометів.

На півночі зони АТО біля н.п. Сокільники, Станиця Луганська, Щастя бойовики п’ять разів обстріляли позиції сил АТО з установок «Град» та мінометів. Також з мінометів обстріляний опорний пункт сил АТО біля с.Вільхове.

На Первомайському напрямку з реактивних установок «Град» та мінометів бойовики обстріляли блокпост НГУ біля с.Кримське та з мінометів позиції біля м.Золоте.

Під Маріуполем терористи обстріляли з артилерії та стрілецької зброї ротний опорний пункт сил АТО поблизу с.Гранітне. Під Сартаною зафіксовано безпілотник російської армії.

Внаслідок бойових зіткнень та обстрілів за минулу добу загинуло 5 українських захисників, 10 отримали поранення.

Українська сторона занепокоєна відомостями про те, що окремі представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі розголошують інформацію про дислокацію українських військових підрозділів. Ми розраховуємо, що місія діятиме неупереджено і не допускатиме вчинків, які можуть підірвати довіру до її роботи в українському суспільстві. Присутність міжнародних спостерігачів розглядається як вагомий чинник забезпечення сталого миру на Донбасі. Це важливе завдання не повинно бути зірване, бо від цього залежить життя людей.

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>