Терористи підло обстріляли український медичний гелікоптер

Терористи підло обстріляли український медичний гелікоптер

«Сьогодні російські екстремісти здійснили черговий терористичний акт. Поправши норми міжнародного гуманітарного права, вони здійснили обстріл медичного гелікоптера Збройних Сил України. На борту літального апарату знаходились члени екіпажу, медики та поранені громадяни. В результаті обстрілу гвинтокрил отримав ушкодження і здійснив аварійну посадку.

Медичний гелікоптер був обладнаний виключно для перевезення поранених та надання їм невідкладної допомоги. На борту були нанесені червоні хрести — знаки розрізнення медичної служби. Більш того, терористична наволоч була заздалегідь повідомлена про евакуацію даним мирним бортом поранених людей. По відкритим каналам керівництво АТО отримало від бандитів запевнення про те, що гелікоптер буде безперешкодно пропущений. Це дає підстави вважати, що напад на медичний борт було здійснено терористами цілком свідомо. Власне це не перший такий випадок.

З моменту активізації терористів на сході України ними: 

Підло розстріляно в упор три санітарні автомобіля. Артобстрілами знищено три автоперев’язочних. Під час руху у колонах разом з лікарями підірвано чотири швидких допомоги. В результаті всіх цих підступних фашистських нападів шість в медиків загинуло, а сімнадцять отримали поранення. 

На цьому фоні звернення Кремля до організації Міжнародного Червоного Хреста щодо спільної гуманітарної місії на схід України виглядають особливо цинічними. 

Я переконаний, що кожен з цих випадків буде предметом розгляду не лише українських судів, але й міжнародного трибуналу, який неминуче дасть сувору оцінку цим діям та російським політикам, які стоять за ними».

Допис by Валерій Гелетей.

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>