Нове Українське кіно або вітчизняні фільми, за які не соромно (Відео)

Нове Українське кіно або вітчизняні фільми, за які не соромно (Відео)

Праджанов

Параджаов кіно

Жанр: біографічний фільм

Прем’єра в Україні: 3 жовтня 2013 року

Бюджет: 1,98 млн. €

Сюжет:

Картина розповідає про кінорежисера Сергія Параджанова. Він створює великі фільми, які приносять йому міжнародне визнання. Його зухвала поведінка призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. За сфабрикованим звинуваченням Параджанова кидають до в’язниці. Але незламна любов до краси дає сили творити, незважаючи на роки ув’язнення і заборона на роботу в кіно.

Тіні незабутих предків

Тіні незабутих предків кіно

Жанр: трилер

Прем’єра в Україні: 14 листопада, 2013

Бюджет: 1,000,000 $

Сюжет:

Двадцятирічний юнак Ваня живе звичайним студентським життям, страждаючи від нерозділеного кохання. Але одного дня, в процесі чергового привертання до себе уваги університетської красуні, він стає причиною пропажі Згарди, яка дев’ять років назад була знайдена в Карпатах та передана університету як цінний експонат.

Після цього на тілах його восьми друзів з’являються символи, що в сумі нагадують зображення магічної згарди.

Викладач, котрого всі рахували божевільним професором, пояснює компанії, що кожен зі студентів має на собі магічну мітку, а згарда знаходиться у одного з них біля самого серця. Саме так її зберігали древні мольфари і саме через це всі вони були знайдені з вирваними серцями. Того ж дня професор гине при незрозумілих обставинах.

Ваня дізнається, що єдиний, хто може містичним способом вийняти Згарду та позбавити всіх його друзів участі в цій небезпечній історії — це нащадок останнього мольфара із кола сили, який живе далеко в лісах.

Ваня вмовляє компанію поїхати, але остаточно всі погоджуються після другого містичного вбивства.

В лісах їх чекає ряд гострих відчуттів та гра на виживання, з якої не всі зможуть вибратись.Вони мають подолати свої страхи, зупинити стародавнє зло, та пройти випробування на відданість, дружбу і кохання.

Іван Сила

Іва Сила кіно

Жанр: фільм для дітей, біографія

Прем’єра в Україні: 3 жовтня, 2013

Бюджет: 15 560 000 грн

Сюжет:

Фільм «Іван Сила» оповідає небувалу історію життя нашого співвітчизника Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в українському селі Білки Іршавського району на Закарпатті.

У 18 років він став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами.

Чемпіон Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіон Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила — Кротон.

Іван Фірцак виграв чимало поєдинків з відомими борцями світу. З рук королеви Англії Іван Фірцак отримав шолом і пояс, оздоблені золотом та діамантами. Американська преса називала його найсильнішою людиною ХХ століття.

У 1937 році у самому розквіті своєї слави він повернувся на Батьківщину.

Ломбард

Ломбард кіно

Жанр: кримінальна комедія

Прем’єра в Україні: 19 вересня 2013 року

Бюджет: 3,000,000 $

Сюжет:

Місце дії відбувається в наші дні в абстрактному місті Лемберг. Картина складається з трьох сюжетних ліній, які хитро переплітаються між собою.

Головні герої — двоє лембергських хлопців, Марк і Яша (Денис Нікіфоров і Павло Піскун), добре знають вулицю і вміють отримувати від неї все, що треба для життя. Марка називають благородним бандитом, а Яша навпаки все вирішує за допомогою інтелекту. Пройшовши складні перипетії в юності, брати починають шукати стабільність. Саме у один з таких днів вони отримують звістку про спадок. Ним виявляється відомий в місті ломбард, а його власником на даний момент є їх рідний дядько Фелікс. Прийшовши в ломбард за своїм, хлопці отримують різку відсіч. Марк і Яша приймають рішення: будь-яким шляхом забрати спадок. Їх погляди розходяться, і кожен придумує свій план…

Толока

Толока кіно

Жанр: історичний фільм

Прем’єра в Україні: березнь 2014 року

Бюджет: 28 112 371 грн

Сюжет:

Фільм «Толока» за віршем Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості…» – перша масштабна екранізація твору Шевченка за часів Незалежності України. «Цей вірш у Кобзаря один з найкоротших – шістдесят сім рядків. Його можна було б записати на долоні, як шпаргалку, але рядкам поета на долоні буде тісно», говорить автор фільму Михайло Іллєнко – «Лінії життя» просяться за межі сторінки, порушують кордони свого часу… Потужні силові лінії продовжують слова поета і тягнуться до нас – у наше минуле, сьогодення і далі у майбутнє».

В створенні стрічки задіяні найкращі українські творчі сили та найсучасніші кіно технології, бо ж недарма кажуть – від толоки відмовитися гріх. Отже, виробництво фільму, яке компанія «Іллєнко Фільм» розпочала у грудні 2012 року, є нашим запрошенням на «Толоку».

У фільмі йтиметься мова про жінку, яка пообіцяла свою прихильність тому, хто визволить із турецької неволі її брата. Як виявилося згодом, не брата, а коханого. За цю брехню у шевченківській Катерині відрубали голову, але в іллєнковській екранізації вона не помре від шаблі ревнивого козака. Натомість доживе до старості та народить доньку. Дія ж стрічки триватиме 400 років, аж до наших часів. Фільм являє собою не лише екранізацію Шевченкового вірша «У тієї Катерини». Він виходить за межі поезії із розширенням біографій дійових осіб до масштабів історичних узагальнень від часів козаччини до сьогодення. Стрічка охоплює 14 важливих фрагментів історії України.

Зелена кофта

Зелена кофта кіно

Жанр: триллер

Прем’єра в Україні: 3 квітня 2014 року

Бюджет: 6,85 млн гривен.

Дія фільму відбувається в наші дні. В одному зі спальних районів великого міста зникає 7-річна дитина. Після місяця безуспішних пошуків старша сестра хлопчика бере справу у свої руки. Вона впевнена, що знає, хто викрав брата. Відчай, відчуття провини і безсилля — чи достатньо цього для виправдання страшної помсти?

Поводир або квіти при дорозі

Поводир або квіти придорозі кіно

Жанр: історичний фільм, драма

Прем’єра в Україн: весна 2014 року

Бюджет: 12 мільйонів доларів

Сюжет:

Події фільму відбуваються на початку 1930-х років в УРСР у часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції. Американський підприємець Майкл Шемрок разом зі своїм десятирічний сином Пітером приїздить до Харкова. Шемрок планує виміняти в СРСР трактор на зерно. Майкла з сином зустрічає спеціаліст по роботі з іноземцями, який робить підприємцю вигідну пропозицію. Після цього Майкл залишається в Радянській Україні та стає частиною радянської пропаганди. Випадково до рук Шемброка потрапляють секретні документи про заплановані в Україні репресії, через що гине. Син Майкла стає випадковим свідком убивства батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів — завдяки сліпому бандуристу Івану Кочерзі. Хлопчик пристає до сліпця і стає його поводирем. Разом з кобзарем, подорожуючи Україною, Він дуже швидко дорослішає. Взимку 1934 року сліпця Івана Кочергу разом із іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишаться єдиним живим свідком тих трагічних подій.

Такі красиві люди

Такі красиві люди кіно

Жанр: Драма

Прием’єра в Україні: 24 жовтня 2013 року

Бюджет: майже 6 млн грн

Сюжет:

«Такі красиві люди» – історія п’ятьох людей, які втекли від цивілізації й живуть на березі моря. Вони рибалять, влаштовують домашні спектаклі, читають японську літературу. Утім, є дещо, чого бракує у цій ідилії.

Істальгія

Істальгія кіно

Жанр: драма

Прем’єра в Україн: 30 травня 2013

Сюжет:

Три історії кохання, три європейські міста, три сюжетні лінії. Немолода емігрантка з України та колишній сербський боксер відділені мовним бар’єром від німецького суспільства. Їх об’єднує слов’янська культура і власні діти, що досі живуть в Україні та Сербії. То що їх там тримає?

Також кадри із фільму можна побачити у кліпі на пісню «Nevertheless» гурту Бумбокс, прем’єрний показ якого відбувся 16 травня 2013 року. Ця пісня ввійшла до саундтреку картини.

Креденс

Креденс кіно

Жанр: драма

Прем’єра фільму в Україні: 4 Одеський міжнародний кінофестиваль 12-20 липня 2013 року

Бюджет 5 000 000 грн

Сюжет:

Креденс — це різдвяна казка, схожа на страшний сон. Для того, щоб просто жити і займатися своєю справою, герою необхідно пройти серйозні випробування.

Чому так влаштоване життя? Чи варто йти на компроміс з самим собою заради міфічних благ? Ось основні питання, які хвилюють героя. Дія фільму відбувається в зимовому Львові. За святково прикрашеними фасадами будинків ховаються неприбрані двори і необлаштовані приміщення, а за зовнішньою привітністю і щедрістю людей ховаються дикі бажання і аморальні вчинки.

Україно, Goodbye!

Україна гудбай кіно

Жанр: Драма

Прем’єра в Україні: 1 жовтня 2012

Сюжет:

Цикл короткометражних малобюджетних ігрових фільмів об’єднаних у одну стрічку та присвячених соціально-культурним, політичним і ментальним причинам, що мотивують громадян України до еміґрації.

Фільм «Україно, goodbye!» покликаний назвати речі своїми іменами – чому значна кількість активних українців, замість розбудовувати приватне й суспільне життя у своїй рідній країні, під захистом своєї власної держави, століттями вимріяна незалежність якої нарешті постала 20 років тому, вибирає шлях еміґрації? Що штовхає тисячі й тисячі наших співвітчизників на такий відчайдушний крок: неадекватність державної економічної й культурної політики? недорозвинутість громадянського суспільства? правовий нігілізм владних інституцій? неможливість реалізації? втома від тотальної корупції? невпевненість у майбутньому? зрештою, можливо, це ментальний брак волі до незалежного й самостійного життя у власній державі? чи якісь інші причини?..

Україно Гудбай» – результат роботи творчої лабораторії, створеної для пошуку шляхів розвитку українського кіно. В рамках проекту знято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин. У прокатну версію альманаху увійшли лише 6 стрічок, відібраних продюсерами. Усього до реалізації проекту, що тривав два роки, було залучено близько 500 людей – режисерів і сценаристів, акторів і продюсерів, операторів і звукорежисерів, художників і освітлювачів та багатьох інших. Більшість цих короткометражок уже мають власну фестивальну біографію. В активі фільмів «України Гудбай» – участь у двох десятках кінофестивалів у всьому світі: у Каннах, Локарно, Нью-Йорку, Москві, Санкт-Петербурзі, Більбао та ін.

Лука святитель-хірург

Лука святитель-хірург кіно

Жанр: драма

Прем’єра в Україні: 11 жовтня 2013 року

Бюджет: 5 млн доларів

Сюжет:

1917 . Молодий лікар Валентин Войно — Ясенецький з дружиною і чотирма дітьми переїжджає до Ташкента в надії на те , що зміна клімату вилікує хвору на туберкульоз дружину. Місто охоплене громадянською війною і інтервенцією .

Войно — Ясенецький очолює міську лікарню . Кожен день контингент його хворих змінюється. Жорстокість , з якою люди знищують один одного , стає все більш очевидною.

Під час придушення заколоту в 1919 році , Войно — Ясенецький за намовою потрапляє під трибунал «трійки » і лише дивом залишається живий. У місті орудує ЧК — у всіх бідах шукають винних . Один з напрямків роботи органів — полювання на релігійних діячів. Войно — Ясенецький продовжує фанатично трудитися в лікарні і пише свій головний науковий працю «Нариси про гнійну хірургію» .

Смерть дружини в 1919 році змушує його ширше розкрити очі на дійсність. Опинившись на самоті з чотирма дітьми в революційній вакханалії , він шукає свій шлях , все більше вдивляючись в релігію .

У 1921 році , в розпал репресій проти церковних служителів , Войно — Ясенецький приймає дивне для оточуючих і єдино допустиме для себе рішення: він стає священиком. З тих пір Войно — Ясенецький ніколи не зраджує ні скальпелю , ні хреста — він проходить з ними через всю свою важку засланців і многотрудною життя , лікуючи душу і тіло.

Хайтарма

Хайтарма кіно

Жанр: драма

Прем’єра фільму відбулася 17 травня 2013 року

В 2013-2014 роках планується прокат фільму в містах України

Телепрем’єра фільму анонсована на 18 травня 2014 року

Бюджет: 1,5 млн. доларів

Сюжет:

Фільм створений на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар, вчинену у травні 1944 року. Ця трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу показана через погляд прославленого льотчика, національного героя кримських татар Амет-Хана Султана: після звільнення Криму від німецьких загарбників, військове командування дозволило Амет-Хану (Ахтем Сейтаблаєв) разом з його бойовими товаришами відвідати батьків у Алупці. За збігом обставин на час перебування льотчиків у Алупці припала операція НКВС зпримусової депортації кримських татар. Радянський ас, якого боялися німецькі пілоти, не зміг захистити свій народ від злочину режиму.

Люби мене

Люби мене кіно

Жанр: мелодрама

У жовтні у турецький прокат.

Прем’єра в Україні: початку зими.

Бюджет: 14 млн. грн

Сюжет:

Турецький хлопець хоче перед весіллям розважитися і їде до України у секс-тур. У Києві він закохується у старшу за себе жінку. Багато років вона — коханка одруженого багатія. Для нього красуня — елемент іміджу, як престижний автомобіль чи заміський будинок. Вона ж мріє про власні сім’ю і дітей. У відчаї вирішує завагітніти від першого зустрічного, йде до нічного клубу, де герої й зустрічаються.

Брати: Остання сповідь

Брати: Остання сповідь кіно

Жанр: Психологічна драма

Прем’єра в Україні: листопад 2013 р

Бюджет: 16 млн грн

Сюжет:

Одного дня, письменниця потрапляє до маленького провінційного містечка в Карпатах і читає в місцевому монастирі лекцію про святих та юродивих. Серед слухачів – похилий чоловік на ім’я Войтко.

Вона їде до нього на хутір. На якийсь час жінка опиняється в полоні обставин і не може покинути хутір.

Письменниця поступово занурюється у життя Войтка, знайомиться з його братом Станіславом, що живе у будинку навпроти на Верховині. Вона стає єднальною ланкою поміж двома братами, сенс життя у котрих в двобої: хто довше проживе, та не надасть втіхи іншому своєю смертю.

Вона, у обох, по частинах, наче мозаїку, збирає історію їхнього життя. Перед нею розгортається драма двох братів, які все життя все ділили: мати, іграшки, право називатися кращим, жінку (одну на двох), один син на двох, не зрозуміло хто з братів був його батьком. Обох братів син вважає своїм батьком.

Та в житті братів відбувається подія, після котрої вони вже ніколи не розмовляють один з одним, на протязі сорока років. Вони живуть тим, що дивляться на дим з димаря, як стратеги вираховуючи, як перемогти один одного і померти останнім. Щоденно брати все більше наближаються до смерті. Муки Войтка, хворого на рак, стають все сильнішими, але жоден з них не вмирає. І вони обидва розуміють, що це може тривати вічність, яким би немічним не було тіло, їх дух не покине його, поки не помре брат. А письменниця, допомагаючи їм, весь цей час, пише книгу про св. Христофора, та приходить той день, коли її книга дописана…

F 63,9 Хвороба кохання

F 63,9 Хвороба кохання фільм

Жанр: Комедія

Прем’єра в Україні: 24 жовтня на феливалі “Молодість”

Сюжет:

Комедія про кохання доктора-венеролога і космонавта, а також про секретний космічному експеримент.

Звичайна справа

Звичайна справа кіно

Жанр: трагікомедія

Прем’єра в Україні: 7 лютого 2014 року

Сюжет:

Головного героя, спадкового лікаря Толіка, виганяють з роботи за бійку з пацієнтами. Герой вважає цю подію гарним знаком, щоб почати нове життя. Нарешті збудеться його мрія стати «вільним» поетом, а якщо пощастить — навіть відомим, адже вірші він пише, і правда, непогані. Дуже приємно, що в цей момент поруч опиниться старий друг Славко, який знає все: в чому сенс життя, як заробити грошей, як стати щасливим. Він втягує героя в ряд абсурдних ситуацій, в яких Толік втрачає майже все, що мав. Ймовірно, саме драматичні ситуації з родиною та пригоди зі Славком стануть поштовхом до написання дійсно гарних віршів, які потім увійдуть до збірки.

Трубач

Трубач кіно

Жанр: комедія-мюзкл, дитяче кіно

Прем’єра в Україні: весна 2014 року

Бюджет: 16 млн грн

Сюжет:

Наш герой, 13-річний хлопчик Коля Соколов із задоволенням грає в оркестрі, складає музику. Він повинен виступити на конкурсі зі своєю авторською мелодією. Напередодні конкурсу його улюблений педагог (в цій ролі Олексій Горбунов) ламає ногу. На його місце приходить поганий чоловік (Володимир Горянський). І намагається все зруйнувати. І, здається, хлопчик втрачає свою мрію… Цього хлопця, коли він опиняється на вулиці, чує відомий музикант. Він купує його мелодію, дарує хлопчикові інструмент

Вічне повернення

Вічне повернення кіно

Жанр: комедія, мелодрама

Прем’єра в Україні: 3 жовтня 2013

Бюджет: 16 500 млн грн.

Сюжет:

Герої фільму — чоловік і жінка, що не зустрічалися багато років. Прийшов чоловік до жінки. Прийшов у капелюсі, та так хвилювався, що забув її зняти. Вони однокурсники, не бачилися сто років, він і живе давно в іншому місті, а сюди приїхав у відрядження. І відразу до неї, з питанням: як поділити себе між дружиною і коханкою? Жодна рада не звучить переконливо: він любить обох, але жити з обома не в змозі. Озлівшісь, візитер грюкає дверима. Але приходить знов, адже інших знайомих в цьому місті у нього немає. І повертається. І повертається.

КОММЕНТАРИИ

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>