Газон: как за ним ухаживать?

Газон: как за ним ухаживать?

Живий газон перед будинком однозначно тільки прикрасить Ваш ділянку своєю пишністю. Цей елемент ландшафтного дизайну один з найвимогливіших і примхливих. Приймаючи рішення створити у себе на ділянці газон, Ви підписуєтеся на практично цілорічне забезпечення свого «дітища» всіма необхідними умовами за його існування і процвітання. Його слід підтримувати в чистоті, регулярно стригти, застосовувати різні підгодівлі і здійснювати додатковий догляд за газоном.

Стрижка газону – невід’ємна процедура, яка додасть доглянутого і красивого вигляду галявині. Стрижка актуальна навесні, влітку і восени. Частота процедури залежить від швидкості росту трави, але врахуйте, що мінімальна висота трави не повинна бути менше 4 сантиметрів. Занадто низька висота газону сприяє швидкому розростанню бур’янів. Стрижку рекомендують проводити регулярно 1 раз в 5-15 днів залежно від росту трави. Возможно вас также интересует где можно купить газонную траву.

За газоном необхідно вести правильний і постійний комплексний догляд

Він включає в себе проведення таких робіт:
регулярна стрижка і полив
внесення добрив і підживлення
своєчасне прополювання бур’янів
землювання (присипка поверхні газону землею з органічними добривами)
прочісування газону
накочування газону
проколювання (аерація дернини)
підсіювання насіння
лікування і заміна дернини (при необхідності)
прибирання сміття

Боротися з бур’янами (якщо вони є) найкраще способом ручної прополки. Видаляти бур’ян найкраще, не чекаючи поки вона зійде.

Також при стрижці газону необхідно підстригати його в різних напрямках. Робити це необхідно для того щоб трава не приминається на одну сторону.

Для того щоб ваш газон завжди виглядав свіжим і зеленим його, час від часу, необхідно «провітрювати», тобто проколювати грунт вилами в деяких місцях для того щоб збільшити приплив кисню до коріння.

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>