В Україні зняли стрічку для дітей за державні гроші (Фото+Відео)

В Україні зняли стрічку для дітей за державні гроші (Фото+Відео)

У стрічці розповідається історія життя Іван Федорович Фірцак — українського борця, боксера, силача, артиста різних закордонних цирків. У 1928 році його визнали найсильнішою людиною планети. Прозвище Сила отримав у парижському цирку “Герцферт-цирку”. Під час гастролів силач відвідав 64-х країнах світу. У Великобританії за свою перемогу над чемпіоном світу з боксу Джоном Джексоном отримав від королева Англії у подарунок унікальний пояс, а також манжети й шолом, інкрустований діамантами й рельєфним зображенням левів.

Фільм спрямований на дитячу аудиторію, але, як розповідають автори, в процесі зйомок виріс із цих рамків. Актори у фільмі розмовляють українською мовою. Стрічка об’єднала на одному знімальному майданчику цілу когорту відчизняняних акторів. Головну роль виконував український силач Дмитро Халаджі, богатир Василь Вірастюк заграв у фільмі Велета, у стрічці також знімалися Віктор Андрієнко,  Ігор Письменний, Ольга Сумська, Володимир Комаров, Борис Барський, Сергій Романюк та інші.

Іван Сила фільм

Картина заслуговує на увагу хоча б тому, що вона оповідає про справжнього українського героя, існування якого замовчувалося у радянські часи. Цікаво, що картина знята для дітей, але не про дітей.

КОММЕНТАРИИ

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>