Петро Порошенко провів телефонну розмову з Дональдом Туском

Петро Порошенко провів телефонну розмову з Дональдом Туском

Петро Порошенко поінформував Дональда Туска про розвиток подій на Донбасі після терористичної атаки на Маріуполь. Він подякував президенту Європейської Ради за його заяву про чітку підтримку України та заклик до жорсткішої позиції ЄС щодо сторони-агресора.

Співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у четвер, 29 січня.

Президент України також повідомив Президента Європейської Ради про прогрес, якого досягла Україна у виконанні другої фази Плану дій з візової лібералізації, та закликав Європейський Союз ухвалити політичне рішення щодо надання Україні безвізового режиму з країнами Шенгенської зони на травневому саміті «Східного партнерства» у Ризі.

Також Петро Порошенко закликав ЄС збільшити обсяг макрофінансової допомоги Україні та обговорив питання донорської конференції, запланованої на квітень 2015 року.

Оставить комментарий

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>